Gay-hieronta

Paras orgasmi hieronta homoseksuaaliseen espoon keskus

Miten kykenet parhaiten tukemaan kumppaniasi? Miettikää yhdessä elämänne hyviä asioita ja pyrkikää löytämään uusia mahdollisuuksia toisen huomiointiin. Laajaa tunne-elämää säätelevää hermoverkostoa sanotaan limbiseksi järjestelmäksi. Seksuaalinen mielihyvä, ihastuminen ja rakkauden huuma koetaan sen alueella. Aivojen keskeistä merkitystä seksuaalisuudessa osoittaa, että erektio ja seksuaalinen kiihottuminen, jopa orgasmi, voidaan saada aikaan pelkän aivotoiminnan tuloksena mielikuvien avulla.

Sairauden vaikutukset sukupuolielämään voivat olla merkittäviä, mutta ne ovat yksilöllisiä. Seksi ja seksikkyys liittyvät mielissämme herkästi ulkoisiin seikkoihin.

Seksuaalisuuden salat piilevät kuitenkin niin syvällä aivojen suojissa, että harvat aivosairaudet pystyvät tyystin vaurioittamaan seksuaalisuutta. MS-tauti ei itsessään vaikuta seksuaaliseen haluun. MS-muutokset selkäytimen alueella saattavat kuitenkin aiheuttaa naisilla orgasmivaikeuksia ja miehillä myös erektio-ongelmia.

Seksuaalielämää häiritsevät neurologiset oireet ovat tavallisia MS-tautia sairastavilla. Oireiden aiheuttamia haittoja voidaan hallita monin keinoin. Pohdittavaksi Onko MS-tauti vaikuttanut omaan seksuaalisuuteesi?

Toivoisitko saavasi ulkopuolista apua seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä? Väsähtäneisyyden tunne on voimakas suhteessa rasituksen todelliseen määrään. Arkiaskareet kuten siivous, kaupassa käynti ja ruuan laitto saattavat viedä suhteettoman paljon voimia. Vireystila voi vaihdella päivän aikana ja päivästä toiseen. Uupumuksesta on hyvä puhua kumppanin kanssa. Tilannetta helpottaa kun molemmat tietävät, milloin väsymys on haittaavinta.

Uupumusoireita voidaan jossain määrin helpottaa lääkityksellä. Uupumuksen tunnistamista on hyvä harjoitella. Se vaatii aikaa ja oman kehon tuntemista. Kehon viilentäminen voi helpottaa uupumusta. Esimerkiksi viileä suihku, kylmät pyyhkeet tai huoneen lämpötilan alentaminen voivat auttaa. Liikkumisen apuvälineiden käytöllä voi saada helpotusta omaan jaksamiseensa.

Rakasteluajankohdan siirtämistä vireämpään ajankohtaan kannattaa kokeilla. Rakastellessasi anna kumppanillesi lupa tehdä töitä ja nauti siitä. Seksiapuvälineiden käyttö voi nopeuttaa kiihottumista esileikin aikana. Liikkumisvaikeudet Lihasheikkous ja tasapaino-ongelmat vaikuttavat liikkumiskykyyn. Apuvälineiden käyttäminen saattaa heikentää minäkuvaa ja luoda epävarmuutta omasta viehätysvoimasta.

Liikkumiskyvyn muutokset voivat vaikuttaa merkittävästi seksuaaliseen identiteettiin ja kehonkuvaan. Naiseuden tai miehisyyden kokeminen voi muuttua ja itsetunto olla koetuksella. Kannattaa puhua omista tuntemuksista. Keskustelu kumppanin kanssa on tärkeää palautteen saamiseksi ja mahdollisten vääristyneiden käsitysten korjaamiseksi. Älä unohda hoitaa itseäsi. Lihasjäykkyys Lihasjäykkyys eli spastisuus on MS-taudin yleinen oire, joka vaikeuttaa liikkumista ja päivittäisistä toiminnoista selviytymistä.

Spastisuusoireiden myötä yhdyntäasentoja, sekä läsnäolon ja kosketuksen tapoja saattaa joutua hakemaan uudella tavalla. Seksuaalinen kiihottuminen saattaa lisätä spastisuutta. Toisaalta laukeaminen voi laukaista spastisuuden. Spastisuudesta on joskus hyötyä esimerkiksi asennon säilyttämisessä. Yleensä pyritään kuitenkin spastisuuden lieventämiseen.

Esileikeissä voi kokeilla rentouttavaa hierontaa tai hyväilyä. Kannattaa kokeilla erilaisia yhdyntäasentoja. Esimerkiksi tyynyt saattavat helpottaa asennossa pysymistä. Tuntomuutokset Tuntohäiriöt eli parestesiat esiintyvät joko tuntopuutoksina tai vääristyneinä, joskus herkistyneinä tuntoelämyksinä.

Kosketus voi tuntua jopa kipuna. Kehon eri alueet saattavat reagoida eri tavalla ja aistimukset voivat vaihdella päivittäin. Sukupuolielinten ja reisien tuntohäiriöt ovat tavallisia MS-tautia sairastavilla. Tuntohäiriöt voivat vaikuttaa oleellisesti seksuaalisuuteen ja esimerkiksi orgasmin kokemiseen.

Tunnon heikentyminen on yleisempää kuin tunnon muuttuminen epämiellyttävän herkäksi. Myös käsien tuntohäiriöt vaikuttavat oleellisesti siihen, mitä aistimuksia omien käsien kautta saa ja mitä toiselle antaa. On mahdollista opettelemalla ja harjoittelemalla herkistää uusia erogeenisesti tuntevia alueita. Tunnon herkistämiseen kannattaa käyttää koko kehoa. Tuntopuutosalueita voi herätellä sivelyin, taputuksin tai vaikkapa suihkulla. Tutustumalla oman kehon erogeenisiin alueisiin saattaa löytää uusia herkkiä alueita ja kehon osia.

Parisuhteessa on tärkeää, että molemmat tietävät tuntomuutoksista ja osallistuvat niiden kartoittamiseen. Selvittäkää yhdessä, missä tunto on tallella, missä heikentynyt tai mistä se puuttuu kokonaan. Liukuvoiteita kannattaa kokeilla myös käsiin.

Kun käsien lihasvoima on heikko, se parantaa kosketuksen herkkyyttä. Se rajoittaa ja vaikeuttaa päivittäisiä toimintoja kuten hygienian hoitoa ja pukeutumista. Vapina voi vaikuttaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja itsetuntoon. Pään vapina estää katsekontaktin, käsien kontrolloimaton liike voi tehdä mahdottomaksi lempeän kosketuksen. Vapinasta huolimatta rakasteleminen onnistuu kokeilemalla erilaisia asentoja ja tyynyjen tukea. Rentoutumisen harjoittelu ja lihasjännityksen lieventäminen helpottavat vapinaoiretta.

Fysioterapeuttisi tai toimintaterapeuttisi voi auttaa löytämään keinoja vapinaoireen lieventämiseksi. Kipu Kipu ei juuri koskaan ole MS-taudin vaikein oire, mutta sitä kuitenkin ilmenee. Kolmoishermosärkyä esiintyy MS-tautia sairastavilla useammin kuin muilla. Apuvälineen käyttämiseen voi liittyä erilaisia rasituskipuja hartioissa, raajoissa ja selässä. Jatkuva särky vaikuttaa mielialaan, jaksamiseen ja seksuaaliseen haluun.

Kivut vievät voimia ja seksielämä voi tuntua toisarvoiselta. Läheisille kannattaa kertoa kivuista ja mahdollisuuksien mukaan pyrkiä löytämään keinoja, jotka helpottavat oloa. Kipua voidaan yrittää lievittää lääkkeillä, erilaisilla rentoutumiskeinoilla, asentohoidoilla ja fysioterapian kipuhoidoilla. Näköongelmat MS-tautiin voi liittyä erilaisia näköongelmia kuten silmävärve silmän tahaton edestakainen liike , näön hämärtyminen, kaksoiskuvat, kipu silmien takana, katseen kohdistamisvaikeus sekä liikearkuus.

Rasituksen tai lämmön nousun yhteydessä näköhäiriöt saattavat korostua. Näköongelmien ollessa huomattavia muiden aistien merkitys kasvaa. Eroottisesta kirjallisuudesta voi nauttia myös kuuntelemalla. Mielialan muutokset Sairastumisen tuomat elämänmuutokset saattavat aiheuttaa mielialan vaihteluja ja masennusta. Masennus ja tunnetilojen vaihtelut heijastuvat herkästi seksin alueelle.

Masentunut ei esimerkiksi jaksa kiinnostua seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Toisaalta myös seksuaalisuuteen liittyvät muutokset ja hankaluudet heijastuvat mielialaan. Masennusta voidaan hoitaa lääkityksellä. Joskus parhaan avun saa puhumalla läheisille tai ammatti-ihmiselle, esimerkiksi lääkärille tai psykologille.

Sekin on totta ja siihen on lupa, että seksi ei aina maita. Kognitiiviset oireet Osalla MS-tautia sairastavista ilmenee kognitiivisia eli ajatteluun ja tiedonkäsittelyyn liittyviä oireita, joita ovat esimerkiksi muistamisen ja keskittymisen vaikeudet. Lievätkin kognitiiviset oireet sekä epätietoisuus niistä voivat heijastua seksuaalisuuden alueelle. Myös läheiset saattavat olla huolissaan ja hämmentyneitä oireiden aiheuttamasta käyttäytymisestä.

Mahdollisten kognitiivisten oireiden luonteen ja laajuuden ymmärtäminen helpottaa sekä sairastunutta että kumppania. Neuropsykologilta voit saada apua ja tukea kognitiivisten oireiden ymmärtämiseen ja niiden kanssa elämiseen. Rakon ja suolentoiminnan ongelmat Virtsan, suolikaasun ja ulosteen karkailu ovat kiusallisia ongelmia oman kehon hallinnan puute aiheuttaa ahdistusta.

Sosiaalinen kanssakäyminen saattaa vähentyä jo siitä pelosta, että vaatteissa. Mielenkiinto seksiin saattaa heiketä jo pelkästään sen vuoksi, että pelkää rakon tyhjentyvän kesken yhdynnän. Keskustelu kumppanin ja lääkärin kanssa on tarpeen tilanteen kartoittamiseksi ja hoidon aloittamiseksi. Useita rakon ja suolen toimintahäiriöitä pystytään hoitamaan. Uroterapeutti on erikoistunut rakontoiminnan häiriöiden selvittelyyn ja antaa ohjausta hoidoissa.

Fysioterapialla selvitetään lantionpohjan lihasten toimintaa. Lantionpohjan lihasharjoittelulla pyritään vaikuttamaan lihasten hallintaan, voimaan ja tuntoon. Hoidolla on merkitystä myös seksin nautittavuuteen. Omatoimisella harjoittelulla voi aktivoida lantionpohjan lihaksia. Naisilla ongelmia ovat riittämätön emättimen kostuminen ja orgasmivaikeudet, joihin liittyy klitoriksen herkkyyden väheneminen tai tuntoherkkyys.

Vaihdevuosina naisen estrogeenin tuotanto hiipuu. Se aiheuttaa limakalvojen kuivumista, mikä saattaa tehdä yhdynnän hankalaksi. Tuolloin myös virtsarakon ja virtsaputken limakalvot kuivuvat, mikä voi lisätä virtsatieinfektion riskiä. Estrogeenin puutteesta johtuvaa limakalvojen kuivuutta voi helpottaa joko paikallisesti tai verenkierron kautta vaikuttavalla hormonikorvaushoidolla. Muihinkin vaihdevuosien aiheuttamiin oireisiin on olemassa erilaisia korvaushoitoja, mutta hoitojen soveltuvuudesta kannattaa aina keskustella lääkärin kanssa.

Liukastusvoiteita kannattaa käyttää limakalvojen kostuttamiseen. Näin yhdyntä helpottuu ja kosketusherkkyys lisääntyy. Miehille voi iän myötä tulla erektiöhäiriöiden lisäksi myös muita oireita, kuten väsymystä, aloitekyvyttömyyttä, mielialan laskua, seksuaalista haluttomuutta ja ylimääräistä hikoilua. Erektiohäiriöitä voidaan hoitaa lääkkeillä, joita saa lääkärin reseptillä.

Markkinoilla on suun kautta otettavia lääkkeitä. Käytössä on myös pistoshoitoja ja virtsaputkeen laitettavia puikkoja. Lääkitystä mietittäessä on syytä huomioida myös kumppanin tarpeet. Naisen kiihottumisvaikeuksiin lääkkeitä vasta kehitellään. Erektio- ja orgasmihäiriöiden hoidossa on tärkeää selvittää häiriön syy.

Keskustelu kumppanin ja tarvittaessa lääkärin kanssa on tarpeen tilanteen kartoittamiseksi. Kun oppii tunnistamaan herkät alueensa, voi löytää uusia mielihyvän alueita ja on mahdollista kertoa toiselle, mikä tuntuu hyvältä. Liukastusvoiteena voi käyttää mitä tahansa hajustamatonta tai lisäaineetonta perusvoidetta tai öljyä. Niitä löytää apteekeista, erotiikkaliikkeistä ja tavarataloista.

Kannattaa miettiä omia elämäntapoja. Tupakoinnin lopettamisella, alkoholin vähentämisellä, liikkumisen lisäämisellä sekä yleiskunnon kohentamisella on myönteistä vaikutusta seksuaaliseen hyvinvointiin. Stressin välttäminen ja riittävä lepo ovat myös tärkeitä. Lisääntynyttä halukkuuttakin saattaa esiintyä.

Selvitettäessä ongelmien syitä, tulee aina ottaa huomioon elämäntilanteeseen ja parisuhteeseen liittyvät tekijät. Motivaatio, odotukset ja toiveet sekä sukupuolivietin laatu ja voimakkuus ovat kaikilla yksilöllisiä ja muuttuvat elämän myötä. Haluttomuuden syitä voivat olla esim. Seksuaalista haluttomuutta voivat lisätä parisuhteessa tapahtuneet muutokset, suorituspaineet ja epäonnistumisen pelko. Sairaus vaikuttaa minäkuvaan ja itseään saattaa olla vaikea nähdä viehättävänä ja haluttavana.

Monilla lääkkeillä, esimerkiksi hormoni- ja masennuslääkkeillä, voi olla vaikutusta seksuaaliseen haluun. Lääkitykseen liittyvät asiat kannattaa aina ottaa puheeksi lääkärin kanssa ja selvittää myös eri lääkkeiden yhteisvaikutukset.

Seksissä on tärkeää muistaa osapuolten itsenäisyys. Jokaisella tulee olla mahdollisuus kieltäytyä seksistä niin halutessaan. Oma keho on yksityistä omaisuutta. Seksiin pakottaminen tai painostaminen voi kariuttaa parisuhteen. Pakottamalla ei synny mielihyvää, nautinto katoaa ja läheisyys muuttuu ahdistavaksi. Kun pakko on poissa, voidaan yhdessä keskittyä aistimuksiin ja tunteisiin. Haluttomuus voi kenelle tahansa aiheuttaa huonommuuden tunnetta, mustasukkaisuutta ja välien kiristymistä.

Monesti puhuminen on paras esileikki. On harvinaista, että kumpikin haluaisi jatkuvasti saman verran, samaan tapaan ja samaan aikaan. Ihmiset ovat erilaisia myös seksuaalisen kiinnostuksen suhteen. Joitakin seksi ei yksinkertaisesti kiinnosta. Ongelma syntyy, jos kumppanin tarpeet ovat erilaiset eikä toimivaa ratkaisua löydy.

Haluttomuudesta huolimatta hellyyden ja läheisyyden merkitys on suuri. Kosketus on yksi keino kertoa rakkaudesta, tapa antaa ja saada lohdutusta ja tukea. Halun heräämiseen tarvitaan aikaa; aika olla, kiireettä tutusta toiseen, jutustella, tunnustella kenenkään häiritsemättä. Parhaimmillaan rakastelu on rentoa leikkiä ilman päämäärää, antautumista omista ja kumppanin aistimuksista nauttimiseen. Parisuhteen sisäinen avoimuus on tärkeää.

Moniin ongelmiin löytyy hyvä ratkaisu keskustelemalla kumppanin, ystävien tai ammattiauttajan kanssa. Pohdittavaksi Annatko itsellesi luvan oman kehosi elämyksiin ja omaan nautintoon? Mitkä asiat antavat sinulle hyvänolon tunnetta mistä nautit? Elämässä voi olla pitkiä aikoja, jolloin seksuaalisuus on hukassa eikä kiinnostusta löydy. Lähtökohta seksuaalisuuden herättelemiseksi on halu muutokseen.

Tämä halu pitää löytyä ennen kuin muutosta saa aikaiseksi. On hyvä pohtia, mikä omassa elämässä on tärkeää ja mistä saa tyydytystä. Itsetyydytys on normaalia, ihan tavallista ja aivan hyväksyttävää.

Itsetyydytyksen avulla oppii tuntemaan kehonsa ja sen herkät alueet. Seksuaalisuus on kykyä iloita omasta itsestä. Kannattaa myös miettiä, mistä nauttii, mitkä asiat tuottavat mielihyvää. Näitä tuntemuksia voi saada esimerkiksi kauniilla alusasuilla, pukeutumisella, haju- ja partavesillä, väreillä, ruualla ja juomalla. Valokuvat ja mielikuvat, tuoksut, kokemukset kaikki itselle tärkeät asiat tuottavat mielihyvää.

Saatavana on myös eroottista kirjallisuutta, elokuvia ja musiikkia, jotka voivat antaa uusia kokemuksia seksuaalisuuteen. Esimerkiksi hieronta tuottaa nautintoa ja on hyvä keino herkistää kosketusaistia. Hieroa voi hitain vedoin, kaarin tai pyörityksin, toinen käsi kosketuksessa toisen ihoon.

Ihosta saa palautetta omiin käsiin. Hieronnassa kannattaa käyttää hyväntuoksuista voidetta tai öljyä. Se tekee kosketuksestakin erilaisen. Rentouttava hieronta tuottaa suurta nautintoa ja mielihyvää kenelle tahansa. Hieronta rentouttaa, kiihottaa, innostaa ja ilahduttaa ja voi olla eroottista. Latausta ja tuntemusta voi löytää koko kehon alueelta, varpaatkin saattavat olla hyvin herkät kosketukselle.

Pitää vain uskaltaa koskettaa ja tulla kosketetuksi. Liukasteet voi ottaa osaksi yhteistä leikkiä. Jos kiihottuminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa käyttää enemmän aikaa hellyyteen ja hyväilyihin. Seksi on aikuisten leikki. Leikkiessä voi käyttää seksuaalisuuteen liittyviä apuvälineitä uusien tuntemuksien ja vaihtelun saamiseksi ja antamiseksi. Miehille ja naisille löytyy erilaisia apuvälineitä, esimerkiksi miehille erektion kestoon vaikuttava penisrengas tai naisille klitoriskiihotin.

Molemmille on erilaisia vibraattoreita tuntoaistimusten herkistämiseen. Apuvälineistä saa tietoa mm. Seksivälinekaupoissa on yleensä asiantunteva ja asiallinen henkilökunta ja laajat valikoimat. Kannattaa tutustua välineisiin ja pyytää neuvoja. Tietoa ja tuotteita löytyy myös internetistä. Pohdittavaksi Onko hieronta kotioloissa tuttua? Onko hieronta sinulle rentouttava, miellyttävä kokemus? Millaisesta kosketuksesta sinä nautit?

Tiedätkö, miten voit halutessasi tilata tai ostaa seksin apuvälineitä? Millaiset seksin apuvälineet sinua kiinnostavat? Seksuaalisuuteen liittyviin ongelmiin kannattaa lähteä hakemaan apua ja keskustella avoimesti. Keskustelun aloittaminen vaatii uskallusta ja yritystä. Kaikissa parisuhteissa voi olla seksiongelmia. Ongelmat eivät siis välttämättä johdu sairaudesta. Ammattihenkilökunnan kanssa asioista puhuminen voi auttaa. Ongelmiin saattaa löytyä ratkaisu, jota ei ole osattu kuvitellakaan.

Älä vertaa itseäsi muihin. Löydä seksuaalisuutesi ja nauti. Käytä mielikuvitustasi, sitä sinulta ei kukaan ota pois. On mahdollista luoda kumppanin kanssa seksuaalinen ja emotionaalinen liitto, joka tyydyttää syvimpiä tarpeitamme ja tuottaa jopa eroottisia huippukokemuksia.

Seksuaalisuus on tarkoitettu käsikirjaksi neuvonta- ja terapiatyötä tekeville, lääkäreille, psykologeille sekä sosiaali- ja terveysaloilla työskenteleville perus- ja täydennyskoulutukseen sekä tietoteokseksi kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

Se esittelee uusimpia käyttäytymisterapian menetelmiä, joiden avulla voi kohentaa omaa parisuhdettaan joko yhdessä tai itsenäisesti. Sen tutkitusti toimivaksi osoitettujen harjoitusten avulla voi vaikuttaa omaan käyttäytymiseensä muita ihmisiä kohtaan ja omiin tunnereaktioihinsa. Kirja on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat rikastuttaa omaa tärkeintä ihmissuhdettaan painos , s.

Aivoverenkiertohäiriöt ja seksuaalisuus Aivoverenkiertohäiriöt ja seksuaalisuus Lukijalle 3 Aivoverenkiertohäiriöt 4 Seksuaalisuuden monet ulottuvuudet 5 Aivoverenkiertohäiriön. Selkä, seksuaalisuus ja seksi Työryhmä Kirjoittajat: Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen - Vinkkejä ohjaajalle - Sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja Raila Manninen Etelä-Suomen Sydänpiiri Miksi ottaa seksuaalisuus puheeksi Seksuaalinen hyvinvointi on osa.

Kosketa mua Sähköinen opas seksuaalisuudesta raskauden aikana Lukijalle Onnea, perheeseenne on tulossa vauva! Keho muuttuu raskauden myötä, joten saatat kokea epätietoisuutta raskauden tuomien muutosten. Mies ja seksuaalisuus Kun syntyy poikana on Kela-kortissa miehen henkilötunnus. Millaista on olla mies? Miehen keho eli vartalo Kehon kehittyminen miehen kehoksi alkaa, kun pojan vartalo.

Seksuaalisuus ja hyvinvointi Kehonkuvan muutos Sairaus muuttaa minäkuvaa ja omaa kehokuvaa, vaikka muutos ei ole aina ulospäin näkyvä keho muuttuu hoitojen ja toimenpiteiden myötä leikkausarpi, tuntopuutokset,. Nainen ja seksuaalisuus Kun syntyy tyttönä on Kela-kortissa naisen henkilötunnus. Millaista on olla nainen?

Naisen keho Kun tytöstä tulee nainen, naiseus näkyy monella tavalla. Tampereen Kaupunkilähetys ry, Rongankotikeskus Seksuaaliterveyttä kehitysvammaisille -projekti Teksti ja kansainvälisten seksuaalioikeuksien World Association for Sexual Health, WAS Kuka voi olla sellainen henkilö, joka täyttää seksuaalinen kaltoinkohtelijan määritelmän? Kenen vastuulla seksuaalinen kaltoinkohtelu on? Naapuri, sukulainen, tuttu, tuntematon,. Tahdolla ja taidolla Levin työnohjauspäivät Seksi Seksi on tekemistä eli toimintaa ja sen tarkoitus on tuottaa mielihyvää.

Seksi tuntuu hyvälle kehossa ja siitä voi nauttia yksin, kaksin tai monen ihmisen kanssa. Seksin halu vaihtelee eli se on. Omat kokemuksemme vaikuttavat sen muovautumiseen. Yleinen luulo on, että syy erektiohäiriöön löytyisi korvien välistä.

Tosiasiassa suurin osa erektiohäiriöistä liittyy sairauksiin tai lääkitykseen. Jatkuessaan erektiohäiriö voi toki vaikuttaa mielialaankin. Seksuaaliterveys Semppi-terveyspisteiden kehittämispäivä Miesten seksuaalihäiriöt ja niiden vaikutus parisuhteeseen. Masennus on sairaus Sairaus, joka voi tulla kenen tahansa kohdalle Sairaus, josta voi parantua Masennus eroaa normaalista tunteiden vaihtelusta Kannattaa.

Opas muistisairaan omaisille selkokielellä Inkeri Vyyryläinen toim. Muutosta lähellä opas dementoituneen läheiselle. Mossad tulee vasta perjantaina, on varmaan muitakin prioriteettejä kuin vetää pitkän kaavan perinneillallinen, köh köh.

Vastaukseksi tuli kaksi riviä kyyneleetsilmissä-nauruhymiöitä, ja toiset kaksi riviä suukkoja. Miksi minua jännittää koko sapatti-illallinen enemmän kuin kaikki muut viikonlopulle suunnitellut pervoilut uudet kokemukset yhteensä? Leipää pitäisi olla, vaan kovin näyttää pullalta.

Mutta jee - saa näköjään viiniä! Onhan meistä kristityistäkin suurin osa vain tapakristittyjä. Itse ainakin niihin lukeudun, joten omankin uskontokunnan salaisuudet ovat osin piilossa.

En tiedä onko tämä niinkään paneutumista vai uteliaisuutta, jos ihan totta puhutaan Mutta totta kai on kiva oppia toisen perinteistä. Käsittääkseni se viinikin siunataan, saapa nähdä parantaako makua. Nainen, mies on selkeästi tehnyt suhun vaikutuksen.

Ihan kuin ilmassa olisi paljon muitakin kuin vain seksuaalisia väreitä En tiedä mikä siinä edes on, ei ole pitkä eikä edes hirveän komeakaan, mutta oh, mikä karisma D Tuommosia vaan joskus tulee vastaan. Tätä on kommenttiboxeissa ennenkin yritetty arvailla, mutta mistä maasta Puuma oikein kirjoitat? D Välillä veikkaan Espoota ja seuraavaksi New Yorkin pohjoisosaa. Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin.

Liity yhteisöön » tästä.

..

Myöskään kaikki tämä epäjohdonmukaisuus, poliittinen kommentointi, agenttimainen kultivoitunut elämäntyyli, koirat, kanat, omakotitalot, naapurit, rockelämä, jetset elämä, hotellielämä, villasukat, kulinarismi, naapurinpojat, vaativa business, messumatkat, vauvanhankinnat, kymmenet miehet, muslimit ja israelilaiset.

Kenekään oikeaan elämään ei vaan voi mahtua näitä kaikkia juonenkäänteitä tässä aikaikkunassa, täysin mahdotonta. Lukekaa hyvät ihmiset alusta ja miettikää itse!

Kenelläkään ei ole 48 tuntia vuorokaudessa. Tämä on Kauniit ja Rohkeat TV-sarja yhdessä ihmisessä ja neljässä vuodessa! Hyvin ehtii, kun on 8 tuntia päivässä -duuni, eikä lapsia eikä juuri harrastuksiakaan, paitsi jooga ja meditaatio. Mutta olet tietysti oikeutettu mielipiteeseesi, sai hymyn kasvoilleni - kiitos siitä! On aina yhtä ällistyttävää ja vähän imartelevaakin lukea, miten mun elämä voi jonkun mielestä olla niin saippuasarjamaista, että sitä ei uskota todeksi.

Mä mikään johdon sihteeri ole No oikeastaan ajattelen sen niinpäin, että koska suurin piirtein kaikki on mitä todennäköisimmin totta, miksei olis?!? Nörttipojan kanssa oli söpömpää ja intensiivisempää, näin se nyt vain on. Ei sille mitään voi, eikä kenenkään bloggaajan tehtävä nyt todellakaan ole minun viihdyttämiseni. Maailman veriset konfliktit ja pakolaiskriisi ei nyt vain ole millään asteikolla "jänniä" asioita.

En tiedä, viittaatko viihdyttämisellä itseesi, vai puhutko ns. Omaan elämänsä "viihdytysarvoon" voi itse vaikuttaa! Olen kanssasi samaa mieltä, että Nörttipojan kanssa oli söpömpää.

Mutta silläkin jutulla oli elämänkaarensa, johon en valitettavasti voinut itse vaikuttaa. Maailmantilanteesta - tämä on asia, joka on mua itseäni enemmän ruvennut mietityttämään lähiaikoina, siksi se valitettavasti?

Mulla on enenevissä määrin yhä pahempi olo tän tilanteen takia. Ja tavallaan tän blogin ongelma onkin tätä nykyä pikemminkin se, ettei niitä boudoirseikkailuhetkiä nyt ihan hirveän paljon enää olekaan. Ja silloin tulee kirjoitettua milloin mistäkin aiheesta, joka on sit välillä vähän auts. Tähän Puumaan ei uppoa kehut eikä vittuilut, on kuin teflonilla paistais: No kaikki meistä saa kiksinsä eri tavalla.

Toiset fantasio ja toiset kirjoittaa fantasiansa blogiin! Hyvää proosaa, siirry romaanitaiteen puolelle tai etsi romani-rakastaja, saadaan taas uusi tuttavuus listoille? Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön » tästä. Miten saa jännitystä muuten syksyn turruttamaan sunnuntai-iltapäivään? Edellinen juttu Seuraava juttu. Kommentit Puhelinlinjojen rätistessä kesken puhelun, olen täysin vakuuttunut salakuuntelusta.

D Mä voin askarella sulle kin foliohatun! Toivoisin siihen vain yhden antennin. Parhaimmillaan rakastelu on rentoa leikkiä ilman päämäärää, antautumista omista ja kumppanin aistimuksista nauttimiseen. Parisuhteen sisäinen avoimuus on tärkeää. Moniin ongelmiin löytyy hyvä ratkaisu keskustelemalla kumppanin, ystävien tai ammattiauttajan kanssa. Pohdittavaksi Annatko itsellesi luvan oman kehosi elämyksiin ja omaan nautintoon?

Mitkä asiat antavat sinulle hyvänolon tunnetta mistä nautit? Elämässä voi olla pitkiä aikoja, jolloin seksuaalisuus on hukassa eikä kiinnostusta löydy. Lähtökohta seksuaalisuuden herättelemiseksi on halu muutokseen. Tämä halu pitää löytyä ennen kuin muutosta saa aikaiseksi. On hyvä pohtia, mikä omassa elämässä on tärkeää ja mistä saa tyydytystä. Itsetyydytys on normaalia, ihan tavallista ja aivan hyväksyttävää.

Itsetyydytyksen avulla oppii tuntemaan kehonsa ja sen herkät alueet. Seksuaalisuus on kykyä iloita omasta itsestä. Kannattaa myös miettiä, mistä nauttii, mitkä asiat tuottavat mielihyvää. Näitä tuntemuksia voi saada esimerkiksi kauniilla alusasuilla, pukeutumisella, haju- ja partavesillä, väreillä, ruualla ja juomalla. Valokuvat ja mielikuvat, tuoksut, kokemukset kaikki itselle tärkeät asiat tuottavat mielihyvää.

Saatavana on myös eroottista kirjallisuutta, elokuvia ja musiikkia, jotka voivat antaa uusia kokemuksia seksuaalisuuteen. Esimerkiksi hieronta tuottaa nautintoa ja on hyvä keino herkistää kosketusaistia.

Hieroa voi hitain vedoin, kaarin tai pyörityksin, toinen käsi kosketuksessa toisen ihoon. Ihosta saa palautetta omiin käsiin. Hieronnassa kannattaa käyttää hyväntuoksuista voidetta tai öljyä.

Se tekee kosketuksestakin erilaisen. Rentouttava hieronta tuottaa suurta nautintoa ja mielihyvää kenelle tahansa. Hieronta rentouttaa, kiihottaa, innostaa ja ilahduttaa ja voi olla eroottista. Latausta ja tuntemusta voi löytää koko kehon alueelta, varpaatkin saattavat olla hyvin herkät kosketukselle.

Pitää vain uskaltaa koskettaa ja tulla kosketetuksi. Liukasteet voi ottaa osaksi yhteistä leikkiä. Jos kiihottuminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa käyttää enemmän aikaa hellyyteen ja hyväilyihin. Seksi on aikuisten leikki. Leikkiessä voi käyttää seksuaalisuuteen liittyviä apuvälineitä uusien tuntemuksien ja vaihtelun saamiseksi ja antamiseksi.

Miehille ja naisille löytyy erilaisia apuvälineitä, esimerkiksi miehille erektion kestoon vaikuttava penisrengas tai naisille klitoriskiihotin.

Molemmille on erilaisia vibraattoreita tuntoaistimusten herkistämiseen. Apuvälineistä saa tietoa mm. Seksivälinekaupoissa on yleensä asiantunteva ja asiallinen henkilökunta ja laajat valikoimat. Kannattaa tutustua välineisiin ja pyytää neuvoja. Tietoa ja tuotteita löytyy myös internetistä. Pohdittavaksi Onko hieronta kotioloissa tuttua? Onko hieronta sinulle rentouttava, miellyttävä kokemus?

Millaisesta kosketuksesta sinä nautit? Tiedätkö, miten voit halutessasi tilata tai ostaa seksin apuvälineitä? Millaiset seksin apuvälineet sinua kiinnostavat? Seksuaalisuuteen liittyviin ongelmiin kannattaa lähteä hakemaan apua ja keskustella avoimesti. Keskustelun aloittaminen vaatii uskallusta ja yritystä.

Kaikissa parisuhteissa voi olla seksiongelmia. Ongelmat eivät siis välttämättä johdu sairaudesta. Ammattihenkilökunnan kanssa asioista puhuminen voi auttaa. Ongelmiin saattaa löytyä ratkaisu, jota ei ole osattu kuvitellakaan. Älä vertaa itseäsi muihin. Löydä seksuaalisuutesi ja nauti. Käytä mielikuvitustasi, sitä sinulta ei kukaan ota pois. On mahdollista luoda kumppanin kanssa seksuaalinen ja emotionaalinen liitto, joka tyydyttää syvimpiä tarpeitamme ja tuottaa jopa eroottisia huippukokemuksia.

Seksuaalisuus on tarkoitettu käsikirjaksi neuvonta- ja terapiatyötä tekeville, lääkäreille, psykologeille sekä sosiaali- ja terveysaloilla työskenteleville perus- ja täydennyskoulutukseen sekä tietoteokseksi kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

Se esittelee uusimpia käyttäytymisterapian menetelmiä, joiden avulla voi kohentaa omaa parisuhdettaan joko yhdessä tai itsenäisesti. Sen tutkitusti toimivaksi osoitettujen harjoitusten avulla voi vaikuttaa omaan käyttäytymiseensä muita ihmisiä kohtaan ja omiin tunnereaktioihinsa.

Kirja on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat rikastuttaa omaa tärkeintä ihmissuhdettaan painos , s. Aivoverenkiertohäiriöt ja seksuaalisuus Aivoverenkiertohäiriöt ja seksuaalisuus Lukijalle 3 Aivoverenkiertohäiriöt 4 Seksuaalisuuden monet ulottuvuudet 5 Aivoverenkiertohäiriön. Selkä, seksuaalisuus ja seksi Työryhmä Kirjoittajat: Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen - Vinkkejä ohjaajalle - Sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja Raila Manninen Etelä-Suomen Sydänpiiri Miksi ottaa seksuaalisuus puheeksi Seksuaalinen hyvinvointi on osa.

Kosketa mua Sähköinen opas seksuaalisuudesta raskauden aikana Lukijalle Onnea, perheeseenne on tulossa vauva! Keho muuttuu raskauden myötä, joten saatat kokea epätietoisuutta raskauden tuomien muutosten. Mies ja seksuaalisuus Kun syntyy poikana on Kela-kortissa miehen henkilötunnus. Millaista on olla mies?

Miehen keho eli vartalo Kehon kehittyminen miehen kehoksi alkaa, kun pojan vartalo. Seksuaalisuus ja hyvinvointi Kehonkuvan muutos Sairaus muuttaa minäkuvaa ja omaa kehokuvaa, vaikka muutos ei ole aina ulospäin näkyvä keho muuttuu hoitojen ja toimenpiteiden myötä leikkausarpi, tuntopuutokset,. Nainen ja seksuaalisuus Kun syntyy tyttönä on Kela-kortissa naisen henkilötunnus. Millaista on olla nainen? Naisen keho Kun tytöstä tulee nainen, naiseus näkyy monella tavalla. Tampereen Kaupunkilähetys ry, Rongankotikeskus Seksuaaliterveyttä kehitysvammaisille -projekti Teksti ja kansainvälisten seksuaalioikeuksien World Association for Sexual Health, WAS Kuka voi olla sellainen henkilö, joka täyttää seksuaalinen kaltoinkohtelijan määritelmän?

Kenen vastuulla seksuaalinen kaltoinkohtelu on? Naapuri, sukulainen, tuttu, tuntematon,. Tahdolla ja taidolla Levin työnohjauspäivät Seksi Seksi on tekemistä eli toimintaa ja sen tarkoitus on tuottaa mielihyvää. Seksi tuntuu hyvälle kehossa ja siitä voi nauttia yksin, kaksin tai monen ihmisen kanssa. Seksin halu vaihtelee eli se on. Omat kokemuksemme vaikuttavat sen muovautumiseen. Yleinen luulo on, että syy erektiohäiriöön löytyisi korvien välistä. Tosiasiassa suurin osa erektiohäiriöistä liittyy sairauksiin tai lääkitykseen.

Jatkuessaan erektiohäiriö voi toki vaikuttaa mielialaankin. Seksuaaliterveys Semppi-terveyspisteiden kehittämispäivä Miesten seksuaalihäiriöt ja niiden vaikutus parisuhteeseen. Masennus on sairaus Sairaus, joka voi tulla kenen tahansa kohdalle Sairaus, josta voi parantua Masennus eroaa normaalista tunteiden vaihtelusta Kannattaa. Opas muistisairaan omaisille selkokielellä Inkeri Vyyryläinen toim.

Muutosta lähellä opas dementoituneen läheiselle. Saada neuvoja kuolevan ihmisen kohtaamiseen. Seksi ja Seurustelu Sanasto Sisältö Ystävyys ja seurustelu 3 Kehonosat 4 Seksuaalisuus 6 Seksi ja itsetyydytys 8 Turvallinen seksi ja ehkäisy 10 Seksuaalinen hyväksikäyttö 12 2 Ystävyys ja seurustelu Poikakaveri.

Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat. Monia sairauksia osataan jo hoitaa menestyksellisesti, mutta se mitä. Työllistymisen mahdollisuudet seminaari Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. Tytöksi ja pojaksi kasvaminen Seksuaaliterveysopas päiväkoti-ikäisten lasten vanhemmille ja lasten kanssa työskenteleville Opinnäytetyö, Mikkelin ammattikorkeakoulu Esipuhe Olemme kaksi sosionomiopiskelijaa.

Tasa-arvo ja seksuaalisuus kotoutumisen tueksi Väestöliitto 1. Luku Suomen laki, parisuhde ja seksuaalisuus Väestöliitto Sanasto: Samalla sen avulla voidaan arvioida hyvin monipuolisesti nuoren elämäntilannetta ja kokemusmaailmaa.

Tunteita seurustelua ja muuta suhdetoimintaa Seksuaalisuus: On ominaisuus, joka on jokaisella ihmisellä syntymästä lähtien muuttuu koko elämän ajan kasvun, kehityksen sekä ikääntymisen mukana koska seksuaalisuus. TerveysInfo MS tauti Ataksiaoireyhtymät: Perustunteita Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita.

Osa niistä on perustunteita. Niitä on kaikilla ihmisillä. Ilo Ilon tunne on hyvä tunne. Lapsuuden kodista poismuutto, parisuhteeseen asettuminen, lasten syntymät jne. Masennustila eli depressio on yleinen ja uusiutuva mielenterveyden häiriö, joka ei ole sama asia kuin arkipäiväinen surullisuus tai alakuloisuus.

Seksuaalisuus koetaan myös erilailla eri-ikäisinä ja eri aikakausina. Erilaiset seksitavat ja niihin liittyvät seksitautiriskit Tehtävän tarkoitus: Oppia, että seksitapoja on paljon erilaisia ja huomioida eri seksitapoihin liittyvät. Raskaus koskettaa koko kehoa, mieltä, naiseutta, mieheyttä, ihmissuhteita. Ruoan merkitys muistisairaan ihmisen elämänlaadussa Maaret Meriläinen Toimintaterapeutti Oulun Seudun Muistiyhdistys ry Ruoan merkitys ihmiselle Elämän aikana kaikille ihmisille syntyy.

Täyttä elämää Naisen kypsän iän seksuaalisuus parisuhteen näkökulmasta Seksuaalisuus on sisäinen kokemus itsestä. Se muuttuu ja kehittyy syntymästä kuolemaan. Ikääntyessä tavoitteena on, että pystyisi. Poikien oma opas Opas on opinnäytetyömme kehittämistehtävän osa. Kunnioitus, Kumppani, Kumi Tietoa murrosiästä, seurustelusta, seksistä, ehkäisystä ja sukupuolitaudeista. Maatalousyrittäjien ja heidän kanssaan työskentelevien hyvinvointi- ja virkistyspäivä Ikaalinen 1.

Seksuaalisuus on suuri ja kiehtova aihe. Sen voi nähdä miten vain ja monin eri tavoin, jokainen omalla tavallaan. Seksuaalisuus on sateenkaaren kaikkien Lasten tunne- ja turvataidot verkostofoorumi värien. Psyykkisestä, sosiaalisesta ja fyysisestä kunnosta ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

Kuormitus ei ohita voimavaroja. Neljä pöydänjalkaa elämän tasapainoilua Anja Saloheimo, pari- ja seksuaaliterapeutti, FK Perheverkko Katso henkilöä, joka puhuu 2. Mieti, mitä hän sanoo 3.

Odota omaa vuoroasi 4. Sano, mitä haluat sanoa 2. Poikien seksuaalinen hyväksikäyttö Rajat ry www. Vaikeavammaisen asiakkaan kanssa työskentely Lähtökohtia Tavoitteena asiakkaan osallisuuden lisääminen. Asiakkaan kokemusmaailmaa tulee rikastuttaa tarjoamalla riittävästi elämyksiä ja kokemuksia. Tervetuloa fysioterapiaan ja toimintaterapiaan Ilolansaloon!

Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua. Miten se nyt olikaan? Tietoa muistista ja muistisairauksista HAE apua ajoissa www. Liitto ja sen jäsenyhdistykset.

Vinkkejä vanhemmille Nuoret ja päihteet Vinkkejä vanhemmille Päihteiden aiheuttamat terveysongelmat ovat vuosi vuodelta lisääntyneet. Mitä nuorempana päihteiden käyttö aloitetaan, sitä todennäköisemmin. Kotka sh Minna Tani KymSy Hyvästi jää, on vaikeaa Nyt kuolla pois, kun linnut laulaa saa Kun kevät saapuu nauraen Kukka kaunis jokainen, mä luonas oon kun näet sen Sairastumisen merkityksestä.

Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Nämä kaikki voivat toteutua myös toisistaan irrallaan. Voimme ensinnäkin harrastaa seksiä satunnaisen. Sinulle, joka tarvitset paikallista estrogeenihoitoa. Monikulttuurinen parisuhde kotoutuuko seksuaalisuus? Terve ja turvallinen seksuaalisuus nuoruudessa Maaret Kallio Erityisasiantuntija Erityistason seksuaaliterapeutti NACS , työnohjaaja Seksuaaliterveysklinikka, Väestöliitto Nuorten seksuaaliterveyden osaamiskeskus.

Rakasta häntä Niin paljon, että rakastat. Naisten orgasmihäiriö Leena Hattunen psykoterapeutti kliininen seksologi nacs Mikä on orgasmi? Häiriöt orgasmissa Mikä avuksi? Muistisairaan ihmisen kohtaaminen Liite 4 LY1 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan yläasteella olevan nuoren kyselylomake 1. Olet osallistumassa narkolepsiaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssille.

Kondomi Kondomi on ehkäisyväline. Kondomi ehkäisee raskauden ja se ehkäisee myös seksitautien tarttumisen, kun käytät kondomia oikein. Kondomia kutsutaan myös kortsuksi tai kumiksi. Tarja Ketola kliininen neuropsykologi Mehiläinen Asiat, jotka auttavat meitä sekä nyt että silloin jos jotain tapahtuu aivoissamme, ovat hyvin yksinkertaisia ja meille kaikille mahdollisia.

Mielen kokemus hyvinvoinnista ja tasapainosta Sisäisiä,. Leikin filosofisia lähtökohtia 2. Leikki ja oppiminen 3. Leikki ja didaktiikka 4. Leikki ja pedagogiikka 5. Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisessa tärkeää: Katse, ääni, kehon kieli Älä pelkää ottaa vaikeita asioita puheeksi: Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone.

Kuinka kohtaat seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ja kaltoinkohtelun uhrin Uhrin auttamisen lähtökohtana on aina empaattinen ja asiallinen kohtaaminen. Kuuntele ja usko siihen, mitä uhri kertoo. Download "opas hyvään arkeen Seksuaalisuus Tutkimusmatkalla omaan kehoon suomen ms-liiton julkaisuja". Noora Sariola 2 vuotta sitten Katselukertoja: Aivoverenkiertohäiriöt ja seksuaalisuus Aivoverenkiertohäiriöt ja seksuaalisuus Lukijalle 3 Aivoverenkiertohäiriöt 4 Seksuaalisuuden monet ulottuvuudet 5 Aivoverenkiertohäiriön Lisätiedot.

Selkä, seksuaalisuus ja seksi Selkä, seksuaalisuus ja seksi Työryhmä Kirjoittajat: Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen - Vinkkejä ohjaajalle - Sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja Raila Manninen Etelä-Suomen Sydänpiiri Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen - Vinkkejä ohjaajalle - Sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja Raila Manninen Etelä-Suomen Sydänpiiri Miksi ottaa seksuaalisuus puheeksi Seksuaalinen hyvinvointi on osa Lisätiedot.

Sähköinen opas seksuaalisuudesta raskauden aikana Kosketa mua Sähköinen opas seksuaalisuudesta raskauden aikana Lukijalle Onnea, perheeseenne on tulossa vauva! Keho muuttuu raskauden myötä, joten saatat kokea epätietoisuutta raskauden tuomien muutosten Lisätiedot.

Mies ja seksuaalisuus Mies ja seksuaalisuus Kun syntyy poikana on Kela-kortissa miehen henkilötunnus. Miehen keho eli vartalo Kehon kehittyminen miehen kehoksi alkaa, kun pojan vartalo Lisätiedot. Lataa Mielen seksuaalisuus - Osmo Kontula. Seksuaalisuus ja hyvinvointi Seksuaalisuus ja hyvinvointi Kehonkuvan muutos Sairaus muuttaa minäkuvaa ja omaa kehokuvaa, vaikka muutos ei ole aina ulospäin näkyvä keho muuttuu hoitojen ja toimenpiteiden myötä leikkausarpi, tuntopuutokset, Lisätiedot.

Nainen ja seksuaalisuus Nainen ja seksuaalisuus Kun syntyy tyttönä on Kela-kortissa naisen henkilötunnus. Tampereen Kaupunkilähetys ry, Rongankotikeskus Seksuaaliterveyttä kehitysvammaisille -projekti Tampereen Kaupunkilähetys ry, Rongankotikeskus Seksuaaliterveyttä kehitysvammaisille -projekti Teksti ja kansainvälisten seksuaalioikeuksien World Association for Sexual Health, WAS Lisätiedot.

Naapuri, sukulainen, tuttu, tuntematon, Lisätiedot. Seksi on tekemistä eli toimintaa ja sen tarkoitus on tuottaa mielihyvää. Seksin halu vaihtelee eli se on Lisätiedot.

Tupakointi, liiallinen alkoholinkäyttö, huumeet. Masennus on sairaus Sairaus, joka voi tulla kenen tahansa kohdalle Sairaus, josta voi parantua Masennus eroaa normaalista tunteiden vaihtelusta Kannattaa Lisätiedot. Opas muistisairaan omaisille selkokielellä. Monia sairauksia osataan jo hoitaa menestyksellisesti, mutta se mitä Lisätiedot. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Tytöksi ja pojaksi kasvaminen. Seksuaaliterveysopas päiväkoti-ikäisten lasten vanhemmille ja lasten kanssa työskenteleville Tytöksi ja pojaksi kasvaminen Seksuaaliterveysopas päiväkoti-ikäisten lasten vanhemmille ja lasten kanssa työskenteleville Opinnäytetyö, Mikkelin ammattikorkeakoulu Esipuhe Olemme kaksi sosionomiopiskelijaa Lisätiedot.

Tasa-arvo ja seksuaalisuus kotoutumisen tueksi. Väestöliitto Tasa-arvo ja seksuaalisuus kotoutumisen tueksi Väestöliitto 1. Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi. Tunteita seurustelua ja muuta suhdetoimintaa Tunteita seurustelua ja muuta suhdetoimintaa Seksuaalisuus: On ominaisuus, joka on jokaisella ihmisellä syntymästä lähtien muuttuu koko elämän ajan kasvun, kehityksen sekä ikääntymisen mukana koska seksuaalisuus Lisätiedot.

Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Lataa Lataa Halut jäissä? Seksuaalisuus koetaan myös erilailla eri-ikäisinä ja eri aikakausina Lisätiedot. Erilaiset seksitavat ja niihin liittyvät seksitautiriskit Maailman aids-päivä 1. Oppia, että seksitapoja on paljon erilaisia ja huomioida eri seksitapoihin liittyvät Lisätiedot. Raskaus koskettaa koko kehoa, mieltä, naiseutta, mieheyttä, ihmissuhteita Lisätiedot.

Ruoan merkitys muistisairaan ihmisen elämänlaadussa Elämänmakuista! Ruoan merkitys muistisairaan ihmisen elämänlaadussa Maaret Meriläinen Toimintaterapeutti Oulun Seudun Muistiyhdistys ry Ruoan merkitys ihmiselle Elämän aikana kaikille ihmisille syntyy Lisätiedot. Naisen kypsän iän seksuaalisuus parisuhteen näkökulmasta Täyttä elämää Naisen kypsän iän seksuaalisuus parisuhteen näkökulmasta Seksuaalisuus on sisäinen kokemus itsestä.

Ikääntyessä tavoitteena on, että pystyisi Lisätiedot. Tietoa murrosiästä, seurustelusta, seksistä, ehkäisystä ja sukupuolitaudeista. Opas on opinnäytetyömme kehittämistehtävän osa. Seksuaalisuus on sateenkaaren kaikkien Lasten tunne- ja turvataidot verkostofoorumi värien Lisätiedot. Neljä pöydänjalkaa elämän tasapainoilua. Päättele, kuunteleeko toinen Lisätiedot. Rajat ry - www. Vaikeavammaisen asiakkaan kanssa työskentely Vaikeavammaisen asiakkaan kanssa työskentely Lähtökohtia Tavoitteena asiakkaan osallisuuden lisääminen.

Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua Lisätiedot. Tietoa muistista ja muistisairauksista Miten se nyt olikaan?

Liitto ja sen jäsenyhdistykset Lisätiedot. Nuoret ja päihteet Vinkkejä vanhemmille Nuoret ja päihteet Vinkkejä vanhemmille Päihteiden aiheuttamat terveysongelmat ovat vuosi vuodelta lisääntyneet.

Mitä nuorempana päihteiden käyttö aloitetaan, sitä todennäköisemmin Lisätiedot. Maailman aids-päivä Veera Leppänen suunnittelija, terveydenhoitaja Hiv-tukikeskus Maailman aids-päivä 1. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry: Kotka sh Minna Tani KymSy Hyvästi jää, on vaikeaa Nyt kuolla pois, kun linnut laulaa saa Kun kevät saapuu nauraen Kukka kaunis jokainen, mä luonas oon kun näet sen Sairastumisen merkityksestä Lisätiedot.

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Voimme ensinnäkin harrastaa seksiä satunnaisen Lisätiedot. Terve ja turvallinen seksuaalisuus nuoruudessa Terve ja turvallinen seksuaalisuus nuoruudessa Maaret Kallio Erityisasiantuntija Erityistason seksuaaliterapeutti NACS , työnohjaaja Seksuaaliterveysklinikka, Väestöliitto Nuorten seksuaaliterveyden osaamiskeskus Lisätiedot. Rakasta häntä Niin paljon, että rakastat Lisätiedot. Somaattisen sairauden poissulkeminen Psykoosit Psykoosit Yleisnimitys:

Paras orgasmi hieronta homoseksuaaliseen espoon keskus

Paras orgasmi hieronta homoseksuaaliseen espoon keskus